Eerste Topsport Talk een succes!

Gisteren zonden we met veel trots de eerste editie van Topsport Talk uit! Binnen het thema ‘de gevolgen van COVID-19 voor de Rotterdamse (top)sportsector’ spraken we onder andere met wethouder Sven de Langen. Ook zijn sporthart hunkert naar de verschillende (top)sportevenementen, maar heeft helaas wel zijn twijfels over de haalbaarheid om die dit najaar al te organiseren.

Ondanks deze onwerkelijke situatie zien we ook positieve ontwikkelingen. Zo gebruikt Olympische sporter Marhinde Verkerk deze ‘extra’ tijd om juist weer in vorm te komen. Na haar blessures aan het begin van het seizoen wil ze straks fit zijn als de kwalificaties voor de Olympische Spelen weer starten. Ook Jeroen Hertzberger geeft aan dat het team, na een wat minder goed 2019, deze extra tijd goed kan gebruiken.

De 10e editie van NK turnen kan dit jaar helaas niet doorgaan, Manon Crijns van de KNGU onthulde dat ze er volgend jaar een extra bijzonder tintje aan wil geven door het NK te organiseren met andere sportbonden en zo een gecombineerd NK te organiseren in Rotterdam!

Verder spraken we met Jurgen Hoekstra van Rotterdam Ahoy en Diederik Chevalier, voorzitter van HC Rotterdam over de gevolgen die de crisis voor hun met zich meebrengt.

Wij kijken terug op een geslaagde eerste Topsport Talk en kijken vooruit naar de volgende editie op donderdag 28 mei, zet je die alvast in je agenda?

Bekijk hier de uitzending van 30 april