Neptunus één zege verwijderd van titel

Curaçao Neptunus heeft gisteren uitstekende zaken gedaan in de Holland Series. Dankzij een 2-3 overwinning in de hoofdstad staan de Rotterdammers nu met 3-1 voor tegen L&D Amsterdam. Bij een overwinning in de volgende wedstrijd veroverd Curaçao Neptunus zijn achttiende kampioenschap.

Pas na vier slagbeurten werden de eerste punten van de wedstrijd gescoord. De Neptunianen kwamen via Dwayne Kemp en Benjamin Dille op een 0-2 voorsprong. Vervolgens was het Dwayne Kemp die in de zesde inning een homerun sloeg en de score op 0-3 bracht.
In dezelfde inning deden de Amsterdammers iets terug via Zerzinho Croes en Linoy Croes. De spanning kwam weer terug in de wedstrijd en Amsterdam leek het tij te keren. Toch kwamen de hoofdstedelingen niet verder twee runs uit zes honkslagen, in de laatste vier innings.

De Holland Series bestaat uit een best of seven tussen de twee sterkste ploegen van de Nederlandse competitie. Curaçao Neptunus staat momenteel met 3-1 voor en dus gaan de Rotterdammers zich opmaken voor de kampioenswedstrijd aanstaande zaterdag, 7 oktober. Om 14:00 uur begint de vijfde wedstrijd in deze Holland Series in het eigen Familiestadion, kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.