Curaçao Neptunus verovert achttiende landstitel

Curaçao Neptunus heeft opnieuw de landstitel weten te prolongeren. Dankzij een 5-6 zege bij L&D Amsterdam beslisten de Rotterdammers de Holland Series. Het is de vijfde keer op rij dat Curaçao Neptunus kampioen van Nederland is en de achttiende landstitel in de clubhistorie.

De wedstrijd was de vijfde wedstrijd in de Holland Series, maar die zou eigenlijk gespeeld worden in Rotterdam. Zaterdag werd de wedstrijd wegens de vele regenval afgelast en ook zondag begon de wedstrijd later als gevolg van de regen. Curaçao Neptunus speelde hun kampioenswedstrijd dus niet in Rotterdam, maar in de hoofdstad.

Curaçao Neptunus begon niet goed aan de wedstrijd, wat misschien  te maken kan hebben met kampioensstress. De Rotterdammers kwamen in de eerste inning al met 2-0 achter en even later werd deze achterstand nog groter: 3-0.

Vervolgens deed de ploeg van Ronald Jaarsma wat terug, want in de zevende inning werd het 3-2. Toch breidde L&D Amsterdam hun voorsprong uit, want nog in diezelfde inning werd het 4-2.
Echter, in de laatste inning bloeiden de Neptunianen op. De wedstrijd kantelde door het goede spel van Curaçao Neptunus, dat op een 4-6 voorsprong kwam. De hoofdstedelingen deden nog wel wat terug in de wedstrijd, maar dat mocht niet baten: 5-6.

De overwinning is de vierde overwinning in de Holland Series (best-of-seven serie) en daarmee is Curaçao Neptunus dus opnieuw kampioen van Nederland.

(Foto met dank aan Robert Bos).