Uniek NKnl keert terug naar Rotterdam

Rotterdam is dit jaar voor de tweede keer gastheer van het NKnl, een uniek concept in Nederland waarbij Nederlandse kampioenschappen van meerdere sporten in hetzelfde weekend in dezelfde stad plaatsvinden. Op 24 en 25 juni bundelen vier sportbonden - de zwembond (KNZB), de gymnastiekunie (KNGU), de judobond (JBN) en de triatlonbond (NTB) - hun krachten en organiseren samen met Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam de tweede editie van NKnl

7.000 sporters strijden voor eremetaal
Tijdens het NKnl wordt in Ahoy het NK gymsport en het NK judo voor mixteams georganiseerd. In Zwemcentrum Rotterdam staat het NK sprint op het programma en op de Willem-Alexanderbaan wordt het NK triatlon gehouden. In totaal komen ruim 7.000 Nederlandse sporters samen in Rotterdam om te strijden voor de medailles. Rondom deze locaties wordt een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd om iedereen kennis te laten maken met de diverse sporten.

Eerste editie in 2022
In juni 2022 werd de eerste editie van het NKnl georganiseerd. Zowel de organisatie als de aangesloten sportbonden kijken terug op een geslaagde editie. 

De kaartverkoop voor de editie in 2023 is gestart en te vinden via: www.nknl.nl/tickets