Samenwerking met Topsportverenigingen en Trainingscentra wederom verlengd

Ook dit jaar zijn tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament de contracten met 5 topsportverenigingen en 8 regionale trainingscentra verlengd. Rotterdam Topsport zet zich in om een zo optimaal mogelijke infrastructuur voor topsport te faciliteren, daar maakt de begeleiding en advisering voor Rotterdamse topsportverenigingen en de regionale talentcentra onderdeel van uit.
 

Topsportverenigingen
De vijf topsportverenigingen zijn Feyenoord Futsal, Feyenoord Basketball, CuraƧao Neptunus, Roeien in Rotterdam en Hockey Club Rotterdam.

Rotterdam Topsport biedt onder andere ondersteuning aan verenigingen op het gebied van communicatie, marketing, onderwijs, huisvesting, jeugdopleiding, accommodatie en participeren in maatschappelijke projecten.

Namens Feyenoord Basketball tekende Paul de Vos.

LDDK-20200210-0004.jpg

Regionale Trainingscentra
De samenwerking is verlengd met de trainingscentra voor Atletiek, Basketbal, Boksen, Honkbal, Judo, Roeien, Tennis en Volleybal.

Talenten in de regionale trainingscentra krijgen o.a. workshops over prestatiegedrag, voeding en doping. Er is dan ook een medisch netwerk aanwezig om de sporters fysiek goed te begeleiden. Aan de talenten worden extra trainingen gegeven boven op hun clubtrainingen. 

LDDK-20200210-0007.jpg

Door meer trainingsuren, onder leiding van topcoaches en samen met spelers van hun eigen niveau, kunnen talentvolle, jonge sporters zich beter ontwikkelen. Het doel is om zoveel mogelijk sporters naar nationale teams door te laten stromen.

Namens Rotterdam boxing tekende Ferdinand bestebreurtje en Edwin lodder, CTO Metropool.