Publiekslieveling Tsonga wint 44e editie ABN AMRO World Tennis Tournament

Jo-Wilfried Tsonga heeft de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam geschreven. Tsonga begon de partij stroef tegen goede vriend David Goffin. De normaal zo kenmerkende forehand van Tsonga liep niet en er zat weinig agressiviteit in zijn spel. Dit zorgde ervoor dat de technische en bewegelijke Goffin met slim tennis de eerste set naar zich toe trok. Aan het einde van de tweede helft veranderde het spelbeeld en met harde klappen wist Tsonga de stand in sets gelijk te trekken. In de derde set was Tsonga niet meer te stoppen en met vijf games op rij was het snel duidelijk wie er met de winst vandoor zou gaan.
Kaartverkoop ABN AMRO World Tennis Tournament 2018

Voor Tsonga was dit zijn eerste prijs sinds 2015 en steeg hij drie plekken op de wereldranglijst, van plek 14 naar plek 11.

Met negen spelers uit de top-20 en twee uit de top-10 was er een sterk breed deelnemersveld. Dit zorgde gedurende het hele toernooi voor partijen van hoog niveau. Nederlandse inbreng kwam er van Robin Haase. Hij verloor in de tweede ronde een spannende drie-setter van verliezend finalist Goffin. De winnaar van vorig jaar, Klizan, verloor in de kwartfinales van Thomas Berdych.

In het dubbeltoernooi was het Nederlandse duo Koolhof/Middelkoop via een wildcard doorgedrongen tot de finale. Hierin moesten zij hun meerdere erkennen in het duo Dodig/Marcel. Volgens Middelkoop, ooit nog ballenjongen in Ahoy, waren zij de terechte winnaar.

In een eenzijdige finale van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament won Gordon Reid van Peifer. Hiermee prolongeerde de als tweede geplaatste Schot zijn titel.

Nicolas Peifer had vrijdag samen met Houdet al wel de dubbeltitel gewonnen. Ze versloegen Fernandez en Hewett met 7-6 (4) en 6-2.

Dit jaar kwamen er 113.837 bezoekers naar Ahoy.

Directeur Richard Kraijcek kijkt met een goed gevoel terug op de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De volgende editie vindt plaats van maandag 12 februari tot en met zondag 18 februari. Rotterdam is hiermee het grootste indoortoernooi van Europa in deze maand.

De kaartverkoop hiervoor is inmiddels gestart. Klik op onderstaande button voor meer informatie.