NK Boksen komende drie oneven jaren in bokshoofdstad Rotterdam

Het NK Boksen is voor de komende drie oneven jaren aan Rotterdam verbonden. De havenstad zal in 2025, 2027 en 2029 gastheer zijn van het kampioenschap om de Nederlandse bokstitels. Tijdens het afgelopen WK Shorttrack in maart vond de ondertekening van het nieuwe contract plaats met een deel van het bestuur van de Nederlandse Boksbond en Rotterdam Topsport.

Het NK Boksen is een vaste waarde in Rotterdam. In 2023 vond het NK Boksen voor het laatst plaats in Rotterdam, op de locatie Sporthal Schuttersveld. Precies honderd jaar eerder, in 1923, was het NK boksen voor het eerst in Rotterdam in Theater Soesman.

Sindsdien is Rotterdam talloze keren het strijdtoneel om de bokstitels geweest. Het toernooi vond onder andere plaats in Diergaarde Blijdorp, het World Trade Center, Topsportcentrum Rotterdam en Hotel Wings. Naast het NK werd in Rotterdam vaker gebokst op bijzondere locaties, zoals de Cruise Terminal, HAL4 aan de Maas, De Doelen en in het stadion van voetbalclub Excelsior.

Rotterdam Topsport is al jaren een onmisbare partner en wij zijn dan ook verheugd om deze relatie voort te zetten.

Hoe mooi is het voor de vele talenten in Rotterdam om kans te maken in hun eigen stad kampioen te worden. Wij kijken ernaar uit om samen weer prachtige edities van het NK naar Rotterdam te brengen.

- Nederlandse Boksbond -

Rotterdam vechtsportstad

Rotterdam is een stad waar vechtsporten als boksen en judo van oudsher populair zijn en op hoog niveau worden beoefend. Iedereen kent Bep van Klaveren, de olympisch bokskampioen van 1928. In het judo heeft Rotterdam ook veel kampioenen voortgebracht, onder wie Mark Huizinga en Marhinde Verkerk. Daarnaast zijn er in Rotterdam verschillende vechtsportverenigingen en is Rotterdam vaak gaststad voor nationale en internationale vechtsportevenementen.

Nationaal Vechtsportcentrum

Sinds april 2022 huisvest Rotterdam het Nationaal Vechtsportcentrum voor het TeamNL Topsportprogramma boksen. Ook vinden hier de nationale trainingen plaatsvinden voor karate, taekwondo, aikido en sambo, evenals de regiotrainingen judo. Het bijeenbrengen van de verschillende vechtsportbonden om gezamenlijk verder te professionaliseren en te innoveren om het aantal mondiale medailles te vergroten, maakt het Nationaal Vechtsportcentrum een unieke locatie in Nederland.

Rotterdam en de bokssport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het jarenlange hosten van de Nederlandse Kampioenschappen geeft ook Rotterdammers de gelegenheid om boksen op het hoogste nationale niveau te zien. We zijn blij dat we de samenwerking voor de komende jaren weer door kunnen zetten.

- Rotterdam Topsport -

Regionaal Talenten Centrum: Rotterdam Boxing

Om de doorloop van talenten in de breedtesport naar topsport te continueren regisseert de Nederlandse Boksbond meerdere Regionale Talenten Centra (RTC). In Rotterdam is het RTC georganiseerd bij Rotterdam Boxing. Rotterdam Boxing heeft als doel om iedere vier jaar een bokser vanuit het RTC op de Olympische Spelen te hebben staan. Zij investeren in jonge talenten tussen de 12 en 22 jaar en leiden hen op tot echte topsporters.

Boksen.png

Op de foto v.l.n.r.: Len Huard (voorzitter NBB), Gerda IJff (manager Evenementen Rotterdam Topsport), Ivo Stamps (algemeen directeur NBB), Rob van de Watering (penningmeester NBB).