KPN WK Shorttrack: kolkend Ahoy op de banken voor Knegt

Afgelopen weekend vond het KPN ISU WK Shorttrack plaats in Ahoy Rotterdam, een waar spektakel. Niet alleen op het ijs, maar ook daar omheen. Voor het eerst bij een WK Shorttrack werden de rijders na de wedstrijd gehuldigd en toegejuicht door de fans. Met het KPN clubhuis en live optredens van onder andere Roel van Velzen, Xander de Buisonjé en B-Brave werd het publiek vermaakt.

Bij de vrouwen was Elise Christie de grote winnares. Met winst op de 1000 meter en de 1500 meter en een derde plek op de 3000 meter verzamelde ze de meeste punten bij één en won ze het overall klassement. Ze is daarmee de eerste Europese kampioen in de historie van de sport.

Voor de Nederlandse dames was er één medaille, Suzanne Schulting wist een bronzen medaille te bemachtigen op de 1000 meter. De vooraf zeker lijkende medaille op de relay werd wegens een val van Jorien Ter Mors verspeeld. Ze ging voor goud, zocht naar een gaatje en nam daarbij iets te veel risico, want in de bocht verloor ze haar evenwicht. Uiteindelijk ging China er met het goud vandoor.

Bij de mannen wist Nederland het goud wel binnen te halen op de relay. In een kolkend Ahoy maakte Sjinkie Knegt in zijn voorlaatste ronde een weergaloze inhaalactie en bracht hij Nederland van plek vier naar plek één. Dennis Visser, Itzak de Laat en Daan Breeuwsma wisten het vervolgens knap was te houden. Hierdoor werd de laatste ronde van Knegt een ereronde en veroverde Nederland de gouden plak.

Dat Knegt in uitstekende vorm was, had hij op de individuele afstanden ook al laten zien. Met goud op de 500 en 3000 meter kreeg hij de Nederlandse fans meerdere keren aan het juichen. Seo Yi Ra wist met derde plekken op de 500 en 1500 meter, winst op de 1000 meter en een tweede plek op de afsluitende 3000 meter echter meer punten binnen te halen voor het overall klassement en pakte hiermee het goud.