Breakdancer Menno van Gorp ontvangt Faas Wilkes Sportprijs

Maandag 11 december heeft sportwethouder Faouzi Achbar, namens het College van B&W de Faas Wilkes Sportprijs uitgereikt aan Rotterdamse breakdancer Menno van Gorp. De Faas Wilkes Sportprijs is in 2000 in het leven geroepen om Rotterdamse topsporters die een bijzondere prestatie op internationaal niveau hebben geleverd, te huldigen. 

Tijdens de eindejaarsbijeenkomst van Rotterdam Topsport vertelde Menno van Gorp over zijn Olympische droom, een unieke kans in het breakdancen. Op het podium van het Nieuwe Luxortheater werd hij verrast met een huldiging én de Faas Wilkes Sportprijs voor zijn prestaties en inzet in de breakdance-scene.

Europees kampioen
Op 7 mei 2023 werd breakdancer Menno van Gorp Europees kampioen. Met deze Europese titel verzekerde hij zich van deelname aan de European Games in juni 2023, één van de kwalificatiemomenten voor de Olympische Spelen. Op de European Games ging Menno van Gorp met de zilveren medaille naar huis, net niet genoeg om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In maart wil hij zich via de Olympic Qualifier series alsnog kwalificeren voor de Spelen in Parijs 2024.

Olympische sport
Menno van Gorp is één van de meest succesvolle en competitieve b-boys in de breakdance-scene en heeft bijna elke belangrijke solotitel gewonnen. De Olympische titel was eerder niet haalbaar, maar komend jaar wel, want in 2024 wordt breaking voor het eerst toegevoegd aan de Olympische Spelen.

Rotterdams talent
Menno van Gorp zet zich naast zijn topsport ook in voor jong talent. Hij inspireert jongeren uit de wijk tijdens lessen bij OTB Movement en laat ze in aanraking komen met andere culturen. Met breakdance wil Menno kinderen leren om creatief te zijn en doorzettingsvermogen te kweken.