Rotterdam Qualification Meet

03 Dec 20 t/m 06 Dec 20

Zwemcentrum Rotterdam is van 3 tot en met 6 december het toneel van de Rotterdam Qualification Meet (RQM). Alle Nederlandse topzwemmers strijden deze dagen om tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2021 te behouden of te verdienen.

De organisatie van de RQM is in handen van de KNZB in samenwerking met Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam. Technisch directeur André Cats: “We zijn ontzettend blij met onze trouwe partners in Rotterdam die het ondanks de moeilijke omstandigheden tóch mogelijk maken deze wedstrijd te organiseren. Het is voor onze topzwemmers geweldig als ze op hoog niveau tegen elkaar kunnen racen in een schitterende topsport-accommodatie.”

Directeur Rotterdam Topsport, Peter Blangé, is eveneens enthousiast: "Ik ben blij dat we met alle betrokken partijen deze ‘Rotterdam Qualification Meet’ kunnen faciliteren. We mogen de nationale zwemtop hiermee weer een podium bieden en in lastige tijden is dat een mooie opsteker voor zowel de zwemmers als de sportliefhebbers."