Kano

NK Kano K2

09 Sep 18

RCC, Rotterdamsche Cano Club organiseert dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar het Nederlands Kampioenschap K2. RCC is dit jaar, net als voorgaande twee jaar, door de Nederlandse Kano Bond (Watersportverbond) gevraagd dit Nederlands Kampioenschap te organiseren. 

RCC organiseert al sinds 1987 een kanomarathon over 20 kilometer. Er wordt gevaren op de Rotte vanaf de spoorlijn bij voorheen Kitsch & Kunst (nu Tims Limonadefabriek) tot aan het keerpunt bij de molen van Zevenhuizen en weer terug. Er wordt gevaren in zowel één- als tweepersoonsboten. Het NK betreft de categorie tweepersoonsboten (K2). Jaarlijks trekt deze wedstrijd een sterk en internationaal deelnemersveld. Traditioneel vindt de wedstrijd begin september plaats, dit jaar op zondag 9 september.
 
De wedstrijd is voor het publiek per fiets grotendeels te volgen. De start om 13.00 uur is sowieso een spektakel om te bekijken. Ook de finish (ca. anderhalf uur later voor de winnaar) is bijzonder met soms een verschil van honderdsten seconden.

Website RCC