KorfbalKorfbal ChallengeTopsportcentrumRotterdam

Korfbal Challenge

27 Dec 18 t/m 30 Dec 18

De Korfbal Challenge is een internationaal korfbaltoernooi dat wordt gespeeld tussen clubs en nationale teams. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat tussen Kerst en Oud & Nieuw gehouden wordt in het Topsportcentrum Rotterdam. Dit jaar zal het evenementen plaatsvinden van woensdag 27 december tot en met zaterdag 30 december. Het is inmiddels de negentiende keer dat de Korfbal Challenge wordt georganiseerd. 

Het is bij dit toernooi gebruikelijk om met de spelregels te experimenteren. Er zijn al een aantal experimenten succesvol geweest, die momenteel worden gebruikt in de competitie (bijvoorbeeld de schotklok, de vrije bal, de buzzer etc.) Ook de Talenten Challenge U13, U15, U17 en U19 kunt u ook dit jaar weer in Rotterdam aanschouwen. Kers op de taart: de uitverkiezingen voor Oranje U17 en U19 en natuurlijk het spectaculaire avondprogramma. Naast een avondvullend programma, vinden er overdag ook vele side-events plaats, waarbij (talenten)ontwikkeling hoog in het vaandel staat, getuige de verschillende activiteiten voor jong en oud.

SPLT2230.jpg

In 2017 verlengden Rotterdam Topsport, Topsportcentrum Rotterdam en de KNKV (Korfbalbond) de samenwerking tot 2021. Dit betekent dat de Korfbal Challenge tot en met 2021 in het Topsportcentrum zal plaatsvinden. 

Officiƫle websiteTickets

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl