5 vragen aanDaniëlle Schippershealth city

Daniëlle Schippers

Wij stelden 5 vragen aan Daniëlle Schippers, service manager van HealthCity.

Bedrijf: HealthCity Kralingen
Partner van Rotterdam Topsport sinds: 2015

Daniëlle Schippers is binnen het netwerk van Rotterdam Topsport het aanspreekpunt van HealthCity, de premium fitnessketen die alles onder één dak heeft voor sport en ontspanning. In Rotterdam heeft het bedrijf twee vestigingen. Begonnen als manager van HealthCity Kralingen werkt Daniëlle nu op het hoofdkantoor in Amstelveen en is ze servicemanager voor alle zeven vestigingen. In die functie is ze onder meer verantwoordelijk voor de ledenadministratie, bedrijfsfitness en ‘Salesforce Service Cloud’, een nieuw systeem om de service continu te verbeteren.

1) Waar zijn jullie op dit moment druk mee?
“Met ‘Service Cloud’. Dit systeem, dat we begin dit jaar hebben ingevoerd, helpt ons de service voor de leden nóg verder te verbeteren. We zijn altijd bezig om onze processen te verbeteren, we investeren bijvoorbeeld in nóg meer persoonlijke aandacht. Daar blijven we op hameren; dingen worden snel gewoon. We willen mensen blijven verrassen en verbazen. Onze fitnessinstructeurs wachten niet af, maar stappen zelf op een lid af als hij of zij aan het trainen is. En in de zomer hebben we een stempelkaartactie waarmee mensen cadeaus kunnen verdienen – om hen te stimuleren door te blijven trainen.”

2) De fitnessmarkt is enorm in beweging. Per week komen er vestigingen en nieuwe ketens bij lijkt het. Hoe houden jullie je staande tegenover de concurrentie?
“Door onze kwaliteit en het serviceniveau. Je kunt de mooiste apparatuur neerzetten, maar zonder de juiste mensen voor goede begeleiding help je de leden niet om zich thuis te voelen en hun doelen te bereiken. We willen mensen helpen bij het bereiken en behouden van een gezonde levensstijl. Uiteindelijk moet je zelf trainen, maar wij willen dat zo gemakkelijk mogelijk maken voor hen. Daarom werken we continu aan onze service; daarmee kunnen we het verschil maken.”

3) HealthCity is sinds begin 2015 partner van Rotterdam Topsport. Hoe bevalt het tot nu toe?
“Hartstikke goed. Het is een supermooi netwerk, met uiteenlopende bedrijven, enthousiaste mensen – echt een warm gezelschap. Of en hoeveel lidmaatschappen het heeft opgeleverd, is lastig meetbaar. In elk geval mogen de topsporters met een A-status van NOC*NSF die vanuit Rotterdam Topsport worden ondersteund, bij ons trainen. Daar maken op dit moment vijftien sporters gebruik van. Het is tof als je zeiler Rutger van Schaardenburg op tv ziet tijdens de Olympische Spelen en je weet: die traint bij ons.”

4) Wat is je favoriete evenement waar Rotterdam Topsport bij betrokken is/was?
“Het allereerste Fris & Fruitig Netwerkontbijt is bij ons gehouden. Onlangs hebben we dat weer gedaan, nu samen met Matrix. Toen gaf Arnold Vanderlyde een boksclinic. Echt een succes! Een goede gelegenheid om eens op een andere manier met elkaar kennis te maken.
Van de andere evenementen zijn er zó veel leuk… Ik kan bijna niet kiezen. Het ABN-Amro-tennistoernooi, het CHIO, ik heb meegedaan met de golfcursus bij Seve. Wat me ook is bijgebleven, is het eerste SportFilmFestival Rotterdam en het WK Beachvolleyball naast het ss Rotterdam – eerst een clinic en toen de wedstrijden kijken. Ook de honkbalclinic van de coaches van het Nederlands team bij het World Port Tournament vond ik bijzonder.”

5) Een beetje rare vraag, maar hoe belangrijk is sport voor HealthCity?   
“Uiteraard is sport heel belangrijk voor HealthCity, maar sport zou voor iedereen belangrijk moeten zijn, al was het maar voor een gezonde levensstijl. Daarnaast is ontspanning ook belangrijk. Wij bieden gelegenheid om hard te sporten én hard te ontspannen in het zwembad en de sauna bijvoorbeeld.”