E-sports#League Of Legends European ChampionshipRotterdam Ahoy

Terugblik League of Legends European Championships

Een uitzinnig publiek zag in een uitverkocht Ahoy hoe het team van G2 Origen versloeg, Het was de snelste finale ooit. Op 13 en 14 april genoten meer dan 13.000 bezoekers van het League of Legends spektakel.

 

47607076441_552dfd1e31_o.jpg

Fans werden het hele weekend getrakteerd op het eerste community plaza van League of Legends ooit met  maar liefst 17 stands van teams en partners van Riot Games. Partners als Redbull, Alienware, Logitech, Kia en Footlocker. Bij de stands konden bezoekers hun favoriete speler ontmoeten en met hen op de foto gaan. Daarnaast konden ze ook een foto nemen met hun favoriete personage uit het spel., 1 vs 1 games spelen en je kon zelfs je favoriete team logo in je haar laten bedrukken!

De finale van de Spring Split bestond uit negen speelrondes en eindigde halverwege maart. Hierna volgde de play-offs en de finale in Ahoy. Zaterdag speelde Origen tegen Fnatic. De winnaar van deze partij mocht het zondag het opnemen tegen G2 in de finale. Voor de finale was het aan RIOT eigen business development manager, Romain Bigeard, om het publiek op te zwepen. Verkleed in zijn epische Sylas kostuum wist hij het publiek in snel tempo voor zich te winnen. Hij leerde het publiek een IJslandse "thunderclap" en Ahoy deed in volle borst mee toen hij riep: "Rotterdam what is your region?' EU, EU, EU. 

Meer dan 1 miljoen mensen keken thuis de wedstrijd. Door heel Europa werd de finale in verschillende bioscopen live uitgezonden. Het werd de snelste finale ooit en G2 won overtuigend!

Als je een vol stadion inloopt dan realiseer en apprecieer je hoe ver E-sports is gekomen. Hoe cool deze community is en hoever het is gegroeid sinds Phreak's basement Season 1.
- Presentator Daniel "Drakos" Drakos

Aftermovie League of Legends European Championship