HERODwayne KempHonkbalCuracao NeptunusRotterdam Unicorns

Dwayne Kemp

Dwayne Kemp (1988) heeft al overal op de wereld gespeeld. In zijn geboorteplaats Rotterdam leerde hij bij honkbalschool Unicorns de spelregels, discipline en respect voor de sport. Van 2007 tot 2010 speelde hij bij Chicago Cubs in de Amerikaanse Minor League. Terug in eigen stad, werd hij met Neptunus vele malen landskampioen en Europacup-winnaar. In het koninkrijksteam kwam hij in actie op World Baseball Classics en werd hij Europees en Wereldkampioen.

Overal wil hij winnen, maar Dwayne speelt naar eigen zeggen beter als er meer mensen op de tribunes zitten. Zenuwen kent hij al lang niet meer; hij speelde met Oranje in de Tokyo Dome voor 53.000 man publiek. In eigen land is hij vooral bij de jeugd populair. Als jongens hem iets vragen, neemt hij de tijd om hen tips en goede raad te geven.

Dwayne_kemp_web_4.jpg

Buitenlandse carrière
Na het kampioenschap in oktober 2018 met Neptunus speelt Dwayne een korte competitie in Australië bij de Sydney Blue Sox. Jarenlang was de Rotterdammer honkvast, maar nu zijn dochtertje naar school gaat pakt hij de kans om nogmaals bij een buitenlandse club aan zijn sportloopbaan te werken. In zijn nieuwe team zitten meerdere spelers met Major League-ervaring en honkbalkenners verwachten dat ‘down under’ voor Dwayne een springplank kan zijn. 

Olympische spelen
Na dit avontuur wacht er voor Dwayne hoe dan ook nog een grotere uitdaging: de Olympische Spelen. Toen zijn vader – Adonis Kemp - international was, stond honkbal nog op het programma, maar vanaf 2008 is er geen Olympisch baseball meer gespeeld. Een Ridderorde kreeg Dwayne al na de mondiale titel van 2011 en de titel Rotterdam Topsport Hero heeft hij dubbel en dwars verdiend. Olympische deelname, liefst met een medaille, zou een schitterende kroon zijn. 

Erelijst Dwayne Kemp
Onderstaande erelijst bevat de medailles die Dwayne Kemp gehaald heeft met het Koninkrijksteam, waar hij al meer dan 130 interlands mee heeft gespeeld. Naast deze medailles deed hij in 2009 en 2017 mee aan de World Baseball Classic, het belangrijkste landentoernooi in het honkbal! Aan dit toernooi doen de beste honkballers mee. Dwayne: "Het is een eer dat ik twee keer aan dit toernooi heb kunnen deelnemen!"

Erelijst Dwayne.png