AccommodatieExcelsior RotterdamBetaald Voetbal

Van Donge & De Roo Stadion

Het Van Donge & De Roo Stadion is de thuisbasis van de voetbalclub Excelsior, uitkomend in de Eredivisie. Het stadion werd officieel geopend op 31 juli 2000 met een wedstrijd tegen Feyenoord.
 
Een geheel nieuwe tribune, met business-seats, kleedkamers en kantoren, kwam op de plek van de oude hoofdtribune. In de afgelopen jaren werd het complex verder verbouwd, waardoor de capaciteit inmiddels is toegenomen tot 4400 toeschouwers. 
 
In de laatste jaren zijn meer veranderingen doorgevoerd. Zo zijn in 2014 de stoeltjes vervangen. De businessruimte werd in 2015 verbouwd en uitgebreid. De nieuwe Nsecure Lounge werd in september 2015 officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb. In 2016 werden twee van de vier hoeken van het stadion dichtgebouwd en kreeg de nieuwe bestuurskamer de naam van de overleden erevoorzitter Jaap Bontenbal. Op 10 september 2016 werd deze nieuwbouw op feestelijke wijze in gebruikgenomen voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Op 1 mei 2017 kreeg het stadion met Van Donge & De Roo een naamgever tot 2027.
 
 

Facts & Figures
  • Sinds 1902 thuisbasis van Excelsior
  • 4.400 toeschouwers
  • Kleinste stadion van de Eredivisie

Uitbreiding van het Van Donge & De Roo Stadion

Wat heel leuk is aan Woudestein is het familiegevoel binnen het stadion - na de wedstrijd mogen kinderen voetballen op het veld terwijl de families dan boven zitten.
- Luigi Bruins - Speler van Excelsior