Zó gaat het met de Rotterdamse Olympiërs in Tokyo

Havenloods Rotterdam – Bart Deurloo heeft zich op de eerste dag van de Olympische Spelen geplaatst voor de rekstokfinale, volgende week dinsdag. Ook de roeiers openden de ochtend na de openingsceremonie voortvarend. Marieke Keijser en Ilse Paulis, in de lichte twee van Oranje, waren oppermachtig in de series. In hun kielzog plaatsten de roeiers van de Holland Acht, met Rotterdammers Jasper Tissen en stuurvrouw Eline Berger, zich via winst van hun serie overtuigend voor hun finale, komende vrijdagochtend. 

Er waren ook teleurstellingen, zoals voor turnster Eythora Thorsdotir, die zich niet kwalificeerde voor de individuele meerkampfinale. De hockeyers startten zaterdag met verlies tegen België, maar herstelden zich zondag tegen Zuid-Afrika. 

Het atletiektoernooi in Tokyo begint vrijdag. Die dag loopt Diane van Es in een voorronde 1500 meter. In de mixed relay 4x400 meter komen Anne van der Wiel, Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela in actie. 

Zaterdag zijn de series 100 meter horden met Zoë Sedney, zondag de voorrondes 3000 meter steeplechase met Irene van der Reijken. 

Foto: Orange Pictures | Iris van den Broek