Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend!

Op maandag 11 februari 2019 zijn de winnaars bekend gemaakt van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. Er werden awards uitgereikt in de categorieën sportvrouw, sportman, sportcoach, sportvrijwilliger, sportploeg en sporttalent van Rotterdam-Rijnmond. Ook het ‘Leukste Kluppie’ van het jaar kreeg een award en wethouder Sport Sven de Langen reikte voor het eerst de ‘Meer dan Sport’ award uit.
 

Motorheld MICHAEL VAN DER MARK mocht de award voor Sportman van 2018 in ontvangst nemen. Als eerste Nederlander zette hij twee WK Superbikeraces op zijn naam en dat maakt hem een held. In mei reed de Rotterdammer op zijn superbike twee keer naar de eerste positie. Michael van der Mark pakte zijn eerste 'dubbel' op het circuit van Donnington en plaatste zichzelf als derde in het algemeen klassement van het WK Superbike. Iets wat nog nooit eerder gedaan is door een Nederlander.

Tenniscoach RAEMON SLUITER viel weer in de prijzen, tijdens het NOS Sportgala werd hij al verkozen tot Sportcoach van het jaar en nu ontving hij ook een award namens het Rotterdamse publiek en de vakjury. Als coach van Kiki Bertens hebben zij samen afgelopen jaar erg goed gepresteerd. Kiki Bertens is met behulp van haar coach opgeklommen naar de achtste plek van de wereldranglijst. Ze won twee WTA Toernooien en behaalde de halve finale van het Roland Garros toernooi.

Bokser NOUCHKA FONTIJN is dit jaar unaniem verkozen als Sportvrouw van het jaar. In november won zij een zilveren medaille tijdens het wereldkampioenschap boksen in India.  De Nederlandse pakte op eerdere WK’s al zilver (2016) en brons (2014) en heeft ook al Olympisch zilver in haar prijzenkast. Gouden medailles behaalde zij op het EK in 2014 en op het EK in Italië in 2017.

De 20-jarige veldrijdster CEYLIN DEL CARMEN ALVARADO is uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. Ceylin heeft al veel prijzen op haar naam staan. In 2018 won de jonge rijdster zilver op het WK veldrijden en eindigde zij eerste op het EK veldrijden voor beloften.

 De award voor Sportvrijwilliger gaat dit jaar naar JOHAN WENSVEEN. Johan zet zich als vrijwilliger al jaren in voor jong en oud op de 100-jarige tennisvereniging Deuce Again. Elk lid en elke bezoeker moet zich er thuis voelen; zowel op de baan als in het clubhuis, dat mede dankzij Johans inzet dit jaar totaal vernieuwd wordt.

De sportploeg van dit jaar is CURAÇAO NEPTUNUS. Curaçao Neptunus heeft in de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen. In 2018 werden zij voor de 19e keer landskampioen en hebben zij de Europa Cup gewonnen.

De meer dan sport award, dit jaar voor het eerst uitgereikt, is bedoeld voor een lokale held die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis is voor Rotterdammers. Dat is dit jaar RAMON STORM. De bewegingsagoog van Rijndam Revalidatie laat geen mogelijkheid onbenut om kinderen met een beperking te laten zien wat er wél mogelijk is. Daarnaast zet hij zowel Racerunning (atletiek) als Framevoetbal stevig op de kaart.

De award leukste kluppie is de opvolger van de verkiezing ‘Ons Kluppie’ die tot 2018 jaarlijks werd georganiseerd. Dit jaar gaat de award naar RUGBYCLUB THE HOOKERS! Een gezellige familieclub waar zowel recreatief als op hoog niveau gesport wordt. Rugbyclub The Hookers heeft 'respect' hoog in het vaandel staan en is er trots op om als Hoekse vereniging dit jaar de titel Leukste Kluppie van Rotterdam-Rijnmond te mogen dragen.

Sport Awards Rotterdam Rijnmond
De Awards-uitreiking wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie hebben verricht. Per categorie wordt de lijst vervolgens teruggebracht tot drie genomineerden. Daarbij wordt gekeken naar prestaties op internationaal niveau en de tak van sport. Via de website van RTV Rijnmond heeft het publiek op hen kunnen stemmen. De uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag.