Vuur aan de schenen

In deze rubriek stellen we vijf vragen aan een official partner van Rotterdam Topsport. Vandaag een dubbel interview met Maddy Bolhuis en Marloes Kalsbeek. Maddy is manager Propositie Marketing en Marketing Communicatie bij de RET en Marloes is Client Service Director bij Campagne.

Welke atleet supporten jullie?
Maddy: Wij ondersteunen Paralympisch zwemmer Thomas van Wanrooij, onder andere met een RET-jaarabonnement, zo kan hij gemakkelijk reizen van en naar school en z’n sportlocatie.
Marloes: En wij supporten ook een Paralympisch zwemmer, Rogier Dorsman!

Wat vind je bijzonder aan de gesponsorde atleet en de sport?
Maddy: Het doorzettingsvermogen en de veerkracht van Thomas zijn bijzonder. Dat hij op deze leeftijd, hij is immers de benjamin van de Paralympische zwemploeg, dit soort prestaties weet neer te zetten, is fantastisch.
Marloes: Heel mooi en bijzonder! Ik vind de mentaliteit van Rogier ontzettend inspirerend. Hij jaagt zijn dromen na en staat bijzonder positief in het leven. Hij gaat ervoor en dat motiveert mij om ook het beste uit mezelf te halen.
 
Sport en business, wat zijn de raakvlakken?
Marloes: Hoe cliché het ook klinkt, topsporters gaan altijd voor het hoogst haalbare en dat proberen wij ook te doen. Elke dag met plezier werken aan het behalen van de doelen en successen voor onze klanten.
Maddy: Topsporters stellen hoge doelen en trainen hard om dit doel te bereiken. Ze zijn continu bezig om zichzelf te verbeteren en te vernieuwen. Ook als je als bedrijf succesvol wil zijn, dan moet je het elke dag weer een beetje beter doen, voor je klanten en voor je medewerkers.
 
Wat kunnen ondernemers of ondernemingen leren van topsporters?
Maddy: Een stip op de horizon en daar echt voor gaan. Om vervolgens de discipline en het geduld op te brengen, je niet af te laten leiden door zaken die het realiseren van dat ene doel alleen maar in de weg staan.
Marloes: Ja, voor bedrijven is het soms lastig om zich niet te laten meeslepen door de waan van de dag. De hyperfocus op dat ene doel die topsporters hebben, daar kunnen wij echt nog iets van leren!

Wat heb je persoonlijk met de (Paralympische) Spelen? Is er een bijzonder moment waar je naar uitkijkt?
Marloes: Natuurlijk sowieso de wedstrijden van Rogier! Maar ik ben ook erg benieuwd naar de wedstrijden van Ranki (Oberoi, red.). We hebben samen met hem de video opgenomen voor de ‘010 op weg naar Tokyo’-campagne. Die draaidag was echt een feestje, dus die wedstrijden ga ik zeker even bekijken! We wensen alle sporters, en in het bijzonder Rogier, heel veel succes en plezier in Tokyo!
Maddy: De Spelen zijn het grootste sportevenement ter wereld. Het is inspirerend om te zien hoe onze sporters hiernaar toeleven en hoe we als klein landje toch groot kunnen zijn in het neerzetten van geweldige sportprestaties. Een Olympische overwinning is voor elke sporter het hoogst haalbare en ik zou het een bijzonder moment vinden als Thomas een podiumplek weet te bemachtigen, bijvoorbeeld op de 100 meter schoolslag.