Terugblik Youth Olympic Games

Wat hebben ze het fantastisch gedaan! Daar stonden ze in Buenos Aires op de Youth Olympic Games 2018 de Rotterdamse Robyn Bouwer (basketbal), Alida van Daalen (discuswerpen) en Fleur Maas (squash). Ze waren dichtbij een medaille en wij zijn trots dat ze zover zijn gekomen!
 

Alida van Daalen

Alida van Daalen
Alida stond op 11 oktober met 15 andere landen in de werpkooi om haar eerste worp te doen, ze wierp een score van 47.33 wat toen goed was voor een 8e plek. Op 14 oktober stond Alida er weer, voor een medaille. Ze wierp onder andere een score van 53.07 een van de beste scores die dag! Die worp leverde haar dan ook een 3e plek op voor die dag, maar helaas mocht dat niet baten, de scores van 11 en 14 oktober werden bij elkaar opgeteld waarmee Alida op een 4e plek is geëindigd met een totale score van 100.40.

YOG2018-Teamfoto2 web.jpg

Robyn Bouwer
Robyn zat met het Nederlandse team in de poule met Australië, Spanje, Tsjechië en Estland. Het team begon niet lekker op de spelen, ze verloren namelijk met 7-11 van de Australiërs, maar dat maakte uiteindelijk niet veel uit aangezien dat hun enige verlies zou zijn in de poule. Met uitslagen van 14-12, 22-12 en 16-10 eindigde het team van Robyn op de 2e plek in de poule, goed genoeg om door te gaan naar de kwartfinales waar ze het basketballand Amerika zouden treffen. Maar eerst moest Robyn uitkomen voor de Women’s Shoot-out contest, dat verliep helaas wat minder voor Robyn, op de kwalificaties kwam ze niet verder dan 2 punten waarmee ze op de 29e plek is geëindigd. 16 oktober stond het Nederlandse basketbalteam met Robyn tegenover het team van de Amerikanen, het was een spannende wedstrijd en Nederland maakte het de Amerikanen erg moeilijk, helaas verloren de Nederlanders met 4 punten verschil (18-14), hierdoor zijn ze uitgeschakeld.

Fleur Maas
Fleur speelde geen officiële wedstrijden in Buenos Aires, dat komt omdat squash nog geen officieel Olympisch sport is, maar daar komt misschien verandering in. Fleur was namelijk in Argentinië om met squash deel te nemen als demonstratiesport. Fleur: ‘Ik vond het een hele speciale ervaring en een eer dat ik hieraan mocht deelnemen en hoop dat dit evenement heeft bijgedragen aan de selectie voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.’ Fleur heeft in haar tijd in Buenos Aires een blog bijgehouden, benieuwd naar haar blog? klik hieronder op de button!

Klik hier voor de blog van Fleur