Selectiewedstrijden CHIO

Tijdens het pinksterweekend werden de selectiewedstrijden gereden van het CHIO Zuid-Holland cup. De wedstrijden vonden plaats op de splinter nieuwe all weather bodem van de Rotterdampiste. De winnaar van het CHIO Zuid-Holland Cup rijden de halve finales van het CHIO op zondagochtend 25 juni, de beste drie teams daarvan rijden de finale op zondagmiddag. 

De ZZ-licht klasse werd gewonnen door Danielle van Mierlo en Evita Utopia. In de klasse Z2 was Jeanine Nieuwenhuis de beste. In de Z1 klasse won Emma van den Hooven.

In de M2 rubriek won Maud Hofland met een score van 68%. In de klasse M1, de grootste rubriek met 48 combinaties werd gewonnen door Fransje van der Meer, met een score van 74,33%. 

De jury Bart Bax van de Z- en ZZ rubriek was erg te spreken over het evenement: ‘’ Wat een leuke wedstrijd en wat was het niveau met name in de kopgroep hoog, met hele fijne paarden. En rijden op dit prachtige terrein is toch super, je krijgt meteen een uniek leermoment cadeau."

"Het was een mooie wedstrijd. Je merkt dat het voor een aantal combinaties best spannend is om in een entourage zoals hier te rijden. De top 5 sprong er echt uit met goede kwaliteit paarden en correcte proeven," aldus Ivo Juhrend die de M-rubrieken jureerde.

Het CHIO wordt gehouden van 22 t/m 25 juni 2017 in het Rotterdamse Kralingse bos.