Samenwerking met topsportverenigingen en trainingscentra verlengd

Vanmiddag zijn met 5 Rotterdamse topsportverenigingen en 8 trainingscentra voor talenten de contracten ondertekend. De ondertekening vond plaats in Rotterdam Ahoy, waar de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is begonnen.
 

Topsportverenigingen

De vijf topsportverenigingen zijn TPP Rotterdam (zaalvoetbal), Forward Lease Rotterdam Basketbal (mannen), Curaçao Neptunus (honkbal), Roeien in Rotterdam en HockeyClub Rotterdam.

Rotterdam Topsport biedt onder andere ondersteuning aan verenigingen op het gebied van communicatie, marketing, onderwijs, huisvesting, jeugdopleiding, accommodatie en participeren in maatschappelijke projecten.

Ondertekeningen topsportverenigingen.JPG

Op de foto: boven Frans van Aalen (Curaçao Neptunus) en onder Jan van Bekkum (Roeien in Rotterdam)

Regionale trainingscentra

Bij de trainingscentra zijn de contracten ondertekend voor de zogenoemde instroomprogramma’s in de sporten: Judo, Volleybal, Basketbal, Atletiek, Roeien, Boksen, Tennis en Honkbal.

Ondertekeningen RTC's.JPG

De trainingscentra zijn onderdeel van de Regionale Topsport Organisatie (RTO) Metropool waarin Rotterdam Topsport participeert. Aan de talenten worden extra trainingen gegeven bovenop hun clubtrainingen en ze krijgen workshops over prestatiegedrag, voeding en doping. Ook is er een medisch netwerk aanwezig om de sporters fysiek goed te begeleiden. Het doel is om zoveel mogelijk sporters naar Nationale teams door te laten stromen.

Op de foto: boven links Mitchel Steenman en Jolijn Remmelink (RTC Roeien), boven rechts Bert Korteling en William Klaver (RTC Volleybal), midden links Niels Stemerdink (Focus Tennis Academy), midden rechts Marco Bobeldijk (RTC Judo), onder links René van het Zand (Atletiek Trainings Centrum) en onder rechts Ferdinand Bestebreurtje (Rotterdam Boxing).

De steun van Rotterdam Topsport aan de topsportverenigingen en trainingscentra is onmisbaar.
- Hans den Oudendammer -

Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport, is verguld met de samenwerking. “De steun van Rotterdam Topsport aan de topsportverenigingen en trainingscentra is onmisbaar. We zijn blij dat we via middelen van het college van B&W in staat zijn om onze activiteiten in 2018 te kunnen voortzetten. Verder hopen we dat zowel de verenigingen als de trainingscentra hun doelstellingen dit jaar kunnen realiseren. Het op niveau presteren van de verenigingen en trainingscentra is voor ons van groot belang.”