RTC coaches op bezoek bij Sportgeneeskunde Rotterdam

Sportgeneeskunde Rotterdam heeft dit jaar de sleutels gekregen van een schitterend pand aan de Jan Leentvaarlaan. Het pand is ingericht met de modernste apparatuur om hoogwaardige zorg met betrekking tot het bewegingsapparaat aan te bieden. 

Om ook de sport kennis te laten maken met het centrum werden vertegenwoordigers van de Regionale Talentcentra (RTC) uitgenodigd voor een bezoek. Na een presentatie van Bastiaan Booij, directeur van sportgeneeskunde Rotterdam was er ruimte voor discussie en werden wensen en behoeftes uitgesproken. Er gaat een sportmedisch beleid opgesteld worden voor de RTC’s in Rotterdam. Daarin staat onder andere beschreven wat te doen bij blessures, preventie en mogelijkheden voor screaning en testen. En de bijdrage die sportgeneeskunde Rotterdam kan leveren aan de prestatieverbetering van de individuele sporter. 

2018-10-12 - Sportgeneeskunde 7.jpg

Binnen het pand wordt er gewerkt vanuit vijf disciplines: sportgeneeskunde, revalidatiegeneeskunde, fysiotherapie, sport innovation centre en het uitvoeren van sportmedische onderzoeken. De sporter staat centraal in de visie van Sportgeneeskunde Rotterdam en de experts werken daar omheen nauw met elkaar samen.

Rotterdam Topsport is blij met de aanwezigheid van dit sportmedisch centrum en voorziet hiermee aan de eisen voor medische voorzieningen.

Meer informatie over Sportgeneeskunde RotterdamMeer faciliteiten voor topsporters en talenten

2018-10-12 - Sportgeneeskunde 5.jpg