Rotterdam viert feest na bekerwinst

Met de gewonnen ‘gouden’ editie van de beker sleept Feyenoord zijn vierde prijs in drie jaar tijd binnen. Onder trainer Giovanni van Bronckhorst werd in seizoen ‘15/’16 de beker gewonnen. Een jaar later pakt Feyenoord na 18 jaar de landstitel en aan het begin van dit seizoen kon de Johan Cruijff-schaal aan de prijzenlijst toegevoegd worden.

Het was een echte finale waarbij de supporters 90 minuten lang voor sfeer zorgde, maar beide ploegen niet het technische niveau haalden van de afgelopen weken. AZ kon, ondanks dat het meer balbezit had dan Feyenoord, maar niet gevaarlijk worden richting Jones. Feyenoord kwam na 28 minuten op  een voorsprong. Op de kopbal van Berghuis wist Bizot nog redding te brengen maar in de rebound wist Jørgensen alsnog de bal binnen te tikken.

In de tweede helft kon er genoten worden van de klasse van Van Persie. Na een een-tweetje met Steven Berghuis stiftte hij de bal prachtig binnen: 2-0.  AZ drong aan, kreeg via Guus Til nog een kans, maar ook het eindschot van de wedstrijd was voor Feyenoord. In de extra tijd vond Toornstra nog het doel en besliste de eindstand op 3-0