NOG 150 DAGEN TOT TOKYO

Voor veel topsporters valt dit voorjaar de beslissing: gaan ze wel of niet naar Tokyo? Rotterdam Topsport steunt hen waar mogelijk en brengt ook sportfans alvast in de stemming door extra activiteiten zoals de theatershow GOUD! (7 april) en een Olympic Garden Party (28 mei).

“Het wordt heel spannend”, zegt Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport zo’n 150 dagen voor de openingsceremonie. “De afgelopen maanden zijn al diverse sporters voorgedragen voor deelname aan de Zomerspelen. Anderen moeten zich nog bewijzen, zoals Naomi Visser en Eythora Thorsdottir. Zij zitten in de voorselectie van zeven turnsters, van wie er vier naar Tokyo mogen.” Pas na het NK Turnen eind juni in Rotterdam Ahoy maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend. Blangé noemt ook Artjom Kasparian en Nouchka Fontijn; voor wie het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) van 13 tot en met 23 maart in Londen een belangrijk podium is. Tafeltennisster Britt Eerland plaatste zich niet met TeamNL, maar heeft met een tweede plaats in het prestigieuze Top 16-toernooi laten zien dat ze individueel tot wereldtop behoort. Zij speelt in april en mei kwalificatietoernooien.

“Spannend zijn ook de ontwikkelingen rond het coronavirus”, benoemt Blangé een risico dat voor alle Olympische sporters een ‘nog go’ kan betekenen. “Laten we hopen dat het allemaal meevalt. Sporters worden door de bonden en NOC*NSF goed op de hoogte gehouden.” Als oud-volleyballer vindt Blangé het natuurlijk spijtig dat de Lange Mannen en Vrouwen zijn uitgeschakeld. “Maar er is nog zoveel andere sport om van te genieten, óók in eigen stad”, zegt hij. “Ik kijk enorm uit naar het OKT Waterpolo en de handbalinterland Nederland- Spanje, eind maart.”

Auteur: Emile Hilgers

Bron: Topsportpagina – De Havenloods 26 februari 2020

Lees hier meer over de theatershow GOUD!Lees hier meer over de Olympic Garden Party