Neptunus-selectie op scherp voor openingsduel tegen Amsterdam

Voor Curaçao Neptunus begint donderdag 23 juli de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen L&D Amsterdam. Na het teleurstellende verlies van de Holland Series vorig jaar is de spelersgroep extra gemotiveerd om het openingsduel te winnen, meldt Diegomar Markwell. “We gaan proberen deze eerste wedstrijd te pakken en gelijk de toon te zetten voor de rest van deze competitie.”

Alle oefenwedstrijden werden door de Rotterdamse selectie omgezet in winst, inclusief die van het Charles Urbanus Toernooi afgelopen weekend. Amsterdam werd zaterdag met maar liefst 1-12 aan de zegekar gebonden. “Iedereen was scherp”, vertelt Markwell, die ook tevreden was over zijn eigen aandeel in de 5-2 winst donderdagavond tegen Hoofddorp.

De 39-jarige pitcher en speler van het Nederlands team draait nog een jaartje mee om ook de Spelen van Tokyo mee te kunnen maken. “Ik wil laten zien dat ik nog steeds op dit niveau mee kan. Met Neptunus hebben we ons al gekwalificeerd voor Europees honkbal en dit jaar willen we ook internationaal weer bewijzen dat we de beste zijn.”

Coach Ronald Jaarsma meldt desgevraagd dat hij voor de competitiestart over een ‘meer dan volledige’ selectie kan beschikken. “Afgelopen weekend zijn Dudley Leonora en Dashenko Ricardo teruggekeerd uit Curaçao. Een bonus is dat Darryl Collins en de Amerikanen Giorgeny Casimiri en Aron de Groot nog bij ons trainen. Normaal zijn ze alleen in de winterperiode in Nederland. Maar omdat de Minor League is afgelast zijn ze langer hier gebleven en kunnen ze bij ons competitie spelen. De toestemming daarvoor is inmiddels binnen. We missen nog wel de Amerikaan Coco Johnson, hij kan door de coronaregels nog niet weg uit Amerika.”

Wel is het nog even oppassen voor blessures, voegt Jaarsma daar voorzichtigheidshalve aan toe. “Misja Harcksen kan nog niet spelen. En in de oefenperiode merkte je wel dat de meesten fysiek moesten opstarten, met wat pijntjes hier en daar. De medische staf doet er alles aan om de mannen op de been te houden en ook voor de trainingen de spieren goed los te maken. We hopen natuurlijk dat iedereen fit is voor de wedstrijd tegen Amsterdam.”

Het duel tussen de titelfavorieten Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam begint donderdagavond om 19.30 uur. Supporters zijn meer dan welkom in het stadion aan de Abraham van Stolkweg, waar ondanks het corona-protocol naar verwachting voldoende tribuneplaatsen beschikbaar zijn.

Bron: Havenloods 22 juli 2020
Tekst: Emile Hilgers
Foto: Robert Bos