Nederlands elftal te sterk voor Ivoorkust

De laatste keer dat Nederlands elftal verloor in de Kuip was op 11 oktober 2000, toen was opponent Portugal met 2-0 te strak voor oranje. Sindsdien is het Nederlands elftal al 21 wedstrijden op rij ongeslagen in de Kuip.

Het Nederlands elftal was vanaf het begin al veel te sterk voor de Ivorianen. Dit resulteerde in de een vroege 1-0 voorsprong door Joël Veltman, die zijn eerste treffer maakte in dienst van oranje. Even later werd Vincent Janssen gevloerd in het zestienmeter gebied. Arjen Robben schoot deze penalty overtuigend binnen. Nog voor rust was het weer Joël Veltman die scoorde na een goede voorzet van Robben. Na rust werd het nog 4-0 door Davy klaassen en was het spits Vincent Jansen die voor de eindstand van 5-0 zorgden.

Wesley Sneijder viel na rust in voor Davy Klaasen, die hiermee Edwin van der Sar evenaart met 130 interlands. Tijdens Nederland-Luxemburg kan Sneijder recordhouder worden met de meeste interlands aller tijden.

Vrijdag 9 juni wordt de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg ook in de Kuip gespeeld, met Dick Advocaat als bondscoach op de bank.