Meerjarige overeenkomst KNZB en Rotterdam

Tijdens de World League Waterpolo heeft Rotterdam een tweetal overeenkomsten met de KNZB ondertekend: een meerjarige overeenkomst voor een drietal topsportevenementen en het OC Zwemmen in Rotterdam.
 

De meerjarige overeenkomst topsportevenementen is een samenwerking tussen de KNZB, het Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Topsport. Rotterdam ontvangt jaarlijks een drietal topsportevenementen in het Zwemcentrum Rotterdam. Naast de World League Waterpolo, is er tevens een overeenkomst aangegaan voor het NK Zwemmen en de Rotterdam Qualification Meet. De Rotterdam Qualification Meet is in 2022 een belangrijk kwalificatiemoment voor het WK Zwemmen en in 2023 voor de Olympische Spelen.

Image.jpeg

Naast de komst van deze mooie topsportevenementen is er dit jaar ook een opleidingscentrum zwemmen in het Zwemcentrum Rotterdam gestart, namelijk het OC Zwemmen. Het OC Zwemmen is een door de KNZB erkend opleidingscentrum waar talenten opgeleid worden in een lerende en inspirerende omgeving. In dit programma zwemmen de beste sporters, geven de beste coaches training, is er een topsportleefstijl en een juiste cultuur. In Nederland zijn er naast Rotterdam 5 unieke opleidingscentra (Hengelo, Eindhoven, Den Haag en Amsterdam) waar sporters onder de beste omstandigheden kunnen ontwikkelen. 

Tijdens de World Waterpolo League is deze samenwerking tussen de KNZB, Blue Marlins, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Topsport wat betreft het OC Zwemmen Rotterdam officieel bekrachtigd.