Keijser sprint met Paulis naar het zilver

Marieke Keijser heeft samen met Olympisch kampioen Ilse Paulis een zilveren medaille gewonnen op het Europees Kampioenschap in de lichte dubbel twee. Het nieuwe duo roeide voor de eerste keer samen en groeide in het toernooi. In de heat bleek Italiƫ te sterk te zijn en moest er een herkansing gevaren worden. Hierin was de tweede plek voldoende om naar de finale te gaan. In de finale leken de dames moeizaam van start te gaan. De 1500 meter werd gepasseerd op een vierde plek, maar in de laatste 500 meter wisten werd er een waanzinnige eindsprint ingezet en verzekerde ze zichzelf van een tweede plek. Goud was er voor de Poolse dames.

Voor Lisanne Brandsma was het dit weekend de eerste keer dat ze op een internationaal toernooi roeide. Na een bronzen plak in de vier zonder stuurvrouw kan ze hier tevreden op terug kijken.

Voor Jasper Tissen verliep het toernooi minder succesvol. Na een veel belovende heat en een goede halve finale maakte de mannen van de vier zonder bij de start een snoek en moesten ze genoegen nemen met een zesde plaats.