Jong turntalent Kenji Paizs sluit zich aan bij Berg Talent

Geldrop 9 mei 2022 – Groot turntalent Kenji Paizs gaat deel uit maken van de Berg Talent familie. Kenji is al sinds zijn 4e bezig met turnen en blinkt uit op het onderdeel vloer waar hij Nederlands kampioen is geworden. Maar ook op het allround turnen staat hij zijn mannetje, daar was hij 2e op de Nederlandse kampioenschappen. Door de steun van Berg Talent maar ook door een samenwerking met Rotterdam Topsport heeft Kenji de mogelijkheid om te trainen in de prachtige nieuwe turnhal in Topsportcentrum Rotterdam, sinds september vorig jaar de thuisbasis voor het TeamNL topsportprogramma turnen heren.

Kenji Paizs: “Sinds mijn 7e train ik bij de Oranje selectie en ondertussen ben ik onderdeel van TeamNL. Met de overgang naar de mooie nieuwe turnhal in Topsportcentrum Rotterdam krijgen we nog meer kansen om ons te verbeteren en mee te doen met de wereldtop. Mijn ambitie is dan ook om te kijken of ik in 2028 mee kan doen aan de Olympische Spelen.”

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “ Berg Talent is heel blij met Kenji. Het doorzettingsvermogen op zo’n jonge leeftijd is een groot voorbeeld voor andere talenten. Wij hopen dan ook langere tijd met Kenji te kunnen samenwerken. Daarnaast is het leuk om samen met een partij als Rotterdam Topsport op te trekken. We kennen elkaar al geruime tijd en zijn blij met ons eerste Rotterdamse talent.”

Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport, is zeer verheugd dat Kenji ondersteund gaat worden door Berg Talent. “Om de weg van talent naar topsporter af te leggen, kun je als jong talent heel veel steun gebruiken. De steun van Berg Talent zal Kenji zeker verder helpen om zijn talent te ontwikkelen en zijn ambities waar te maken.”

Mijn ambitie is om in 2028 mee te doen aan de Olympische Spelen.
- Kenji Paizs

Ben of ken jij een toptalent dat ook een beetje extra nodig heeft om de gestelde doelen te bereiken? Kijk dan op de website van Berg Talent of dit talent in aanmerking komt voor ondersteuning en vul het inschrijfformulier in.

Over Berg Talent: Berg Talent is een particulier fonds van de familie Van den Berg. De Foundation heeft ten doel het geestelijk en fysieke welzijn van jongeren, waarbij de financiële draagkracht niet toereikend is, te bevorderen. Onder jongeren verstaat de Foundation de leeftijdscategorie 11 tot 19 jaar. De Foundation ondersteunt financieel de jongeren op het gebied van cultuur, educatie en fysiek welzijn met een specifieke focus op sporten met kleinere budgetten. Door jongeren in hun ontwikkeling te ondersteunen probeert Berg Talent ze in staat te stellen de beoogde doelstellingen (ontwikkelen van zelfvertrouwen/gezonder leven/het bevorderen van de maatschappelijke participatie /deelname aan de sociale activiteiten) te realiseren. Berg Talent beschikt over een ANBI status.