Jesse Nispeling verwacht bij SVH weer meer clubgevoel te ervaren

Formeel is hij nog in dienst bij Lille, maar Jesse Nispeling is merkbaar verheugd dat hij zich in eigen land kan voorbereiden op het uitgestelde Olympische seizoen. “Vier jaar in het buitenland eist z’n tol qua contact met familie, vrienden en mijn vriendin”, verklaart hij. “Ik verlangde er steeds meer naar om weer in Nederland te kunnen waterpoloën.”

Bij zijn nieuwe club SVH kan hij pas vanaf augustus terecht. Maar de trainingen met de Oranje selectie zijn sinds begin mei weer geleidelijk opgestart. Ook dat is, na wekenlang alleen hardlopen en kracht- en werptrainingen thuis vanwege de coronamaatregelen, een verademing. “De eerste keer in het zwembad voelde ik me als een koe die weer in de wei mocht. De looptrainingen gingen steeds beter, maar het is niet echt mijn ding. Inmiddels trainen we weer vijf keer in de week in Zeist en voel ik me weer fulltime sporter.”

De 24-jarige Nispeling koos ook voor Nederland omdat hij hier zijn studie logistics management aan de Hogeschool Rotterdam wil afmaken. “In Lille, Nice en Barcelona was ik profsporter”, vertelt hij. “Vooral in Frankrijk zien de spelers waterpolo veel meer als hun werk. Ik miste er het clubgevoel dat ik van mijn jeugd bij De Devel en MNC Dordrecht kende. Bij SVH hoop ik weer meer binding met de club te krijgen. Ik heb nog niet in De Wilgenring getraind, maar ik herinner me wel de sfeer van dat bad en de mensen daar.”

Met hard trainen en een leuke groep kunnen we gaan verrassen.
- Jesse Nispeling -

In Rotterdam trainen en spelen is natuurlijk prima te combineren met zijn studie, maar er waren ook contacten met andere clubs. Voor Nispeling gaven de ambities van de Rotterdamse eredivisionist de doorslag. “Ik wist al van Milos Filipovic en Milan de Koff, mijn teamgenoten bij Oranje, dat de club afgelopen seizoen goed gepresteerd heeft. Anderen en de nieuwe coach heb ik nog niet gesproken. Petar Ivosevic lijkt mij een ambitieuze trainer, met veel ervaring als speler op hoog niveau.”

Hoe zijn nieuwe clubteam er precies uit zal zien staat nog niet vast omdat de transferperiode nog niet is afgesloten. Nispeling verwacht dat hij voor SVH door zijn buitenlandse ervaring een toegevoegde waarde kan zijn. “De afgelopen vier jaar was ik mid-achter, snelheid en schot zijn mijn grootste kracht”, legt hij uit. “Ik denk dat het een heel goed seizoen kan worden. Als er hard getraind wordt en het een leuke groep is, kunnen we mensen gaan verrassen. Ik heb er in elk geval enorm veel zin in.”

Bron: De Havenloods woensdag 10 juni 2020
Auteur en foto: Emile Hilgers