Huldiging Rotterdamse Olympiagangers in stadhuis

ROTTERDAM - Woensdag 10 november heeft wethouder Sport Christine Eskes de Rotterdamse topsporters die naar de Olympische Spelen in Tokyo zijn geweest in het zonnetje gezet. De huldiging vond plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis.
 

De Rotterdamse parazwemmer Thomas van Wanrooij heeft uit handen van de wethouder ook de Faas Wilkes sportprijs ontvangen. Deze bijzondere prijs reikt de gemeente Rotterdam uit aan sporters die in Rotterdam wonen en die een prestatie op wereldniveau geleverd hebben. Thomas heeft een bronzen medaille behaald tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo op de 200 meter wisselslag. 

Naast Thomas van Wanrooij werden ook Marieke Keijser (brons, lichte dubbel twee roeien), Nouchka Fontijn (brons, boksen middengewicht), Liemarvin Bonevacia (zilver, atletiek – estafette 4x400m mannen) en Rogier Dorsman (3x goud, parazwemmen, 400m vrije slag, 200m wisselslag, 100m schoolslag), gehuldigd voor hun bijzonder knappe prestaties.

Rotterdam Topsportstad
‘Wat een mooie afsluiting van dit uiterst succesvolle sportjaar’ aldus wethouder Eskes. 'Ik ben trots dat er in zo veel verschillende disciplines een Rotterdamse vertegenwoordiging was en dat zij maar liefst tien medailles van de Olympische en Paralympische spelen mee naar huis hebben genomen.’

010 op weg naar Tokyo
In juli 2019 begon het traject 010 op weg naar Tokyo met 50 Rotterdamse topsporters die hun Olympische droom wilden najagen. Met dit traject hebben we de sporters, met hulp van het bedrijfsleven, extra kunnen ondersteunen richting Tokyo 2020. Dit door middel van financiële ondersteuning, maar ook door ze een podium te bieden, zichtbaar te maken en op weg te helpen door middel van workshops en bijeenkomsten. Rotterdam Topsport kijkt terug op een geslaagd traject! Uiteindelijk hebben maar liefst 33 regio Rotterdamse topsporters deelgenomen aan de Olympische of Paralympische spelen.

 

d66d1f8a-483c-2b32-a4cd-70e8d8a6a6b1.jpg

Fotograaf: Ellen de Monchy