Hockeysters nemen in Tokio pas laat afstand van Ierland

TOKIO (ANP) - De hockeysters hebben de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan versloeg de Ierse hockeysters met 4-0, mede door drie treffers in het laatste kwart. Eerder had Nederland India met 5-1 verslagen.

Felice Albers opende de score voor Oranje in de achtste minuut van het eerste kwart. Daarna wisten de hockeysters van Ierland Nederland lang van het scoren af te houden. In het vierde kwart leek Maria Verschoor de tweede treffer te maken, maar die werd afgekeurd. Vlak daarna maakte Malou Pheninckx uit de rebound van een strafcorner 2-0. Een minuut later zorgde Laurien Leurink voor de derde goal van Oranje en daarna was ook Frédérique Matla nog trefzeker uit een strafcorner.

Aanvoerster Eva de Goede was tevreden met de overwinning, maar ze vond wel dat Oranje vaker had moeten scoren zeker in het eerste deel van de wedstrijd. "Als we dertig schoten op doel hebben en maar vier keer scoren, hebben we nog werk voor de boeg. Maar ik ben tevreden met de wedstrijd."

Ook Albers, die de eerste treffer tegen Ierland maakte en ook tegen India al twee keer trefzeker was vond dat ze vaker had moeten scoren. "We kregen heel veel kansen, dat is een punt van kritiek. Maar ik ben blij met mijn treffer. We creëerden veel kansen, die moeten we ook omzetten in doelpunten."