Hockeyers Rotterdam treffen Duitse kampioen in EHL

HC Rotterdam (mannen) treft in de achtste finale van de Euro Hockey League (EHL) de Duitse kampioen Mannheimer HC. Dat is het resultaat van de loting voor de ‘KO16’, het EHL-toernooi dat de achtste- en kwartfinales omvat en dat tijdens de Paasdagen 2018 in Rotterdam wordt gehouden.

Regerend Nederlands kampioen Kampong treft in dezelfde ronde Europees kampioen Rot-Weiss Köln en de derde Nederlandse vertegenwoordiger, Bloemendaal, moet het opnemen tegen Dragons, de kampioen van België.
Voor het KO16-evenement, van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april, komen de beste zestien Europese mannen hockeyteams naar Rotterdam. Op vrijdag en zaterdag worden de achtste finales gespeeld, op zondag en maandag de kwartfinales. Nieuw dit seizoen is dat de verliezers van de achtste finales elk nog één duel tegen elkaar spelen met extra punten voor de Europese ranking als inzet.
In totaal worden er in het stadion van HC Rotterdam in vier dagen zestien wedstrijden gespeeld. Het speelschema wordt op 1 november bekendgemaakt. Dan start ook de kaartverkoop.