Het NK Boksen: via Rotterdam en Londen naar Tokyo

Rotterdam kent met recht de titel boksstad nummer 1. Opnieuw vonden de Nationale Kampioenschappen plaats in de Maasstad en ook volgend jaar staat het evenement op de Rotterdamse sportkalender. Op 1 en 2 februari was het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam het strijdtoneel voor de beste boksers van Nederland. Deze keer gaven de gouden medailles een extra waarde: het evenement werd beschouwd als meetmoment voor het Olympisch Kwalificatietoernooi in Londen (13 t/m 23 maart).

Rotterdammers Artjom Kasparian en Delano James pakten de Nederlandse titels in resp. de gewichtsklassen tot 81 kg. en 69 kg. Mede hierdoor dwongen zij een plek af in de selectie van de Nederlandse Boksbond voor Olympische kwalificatie. Bij de vrouwen kwam Nouchka Fontijn niet in actie door een blessure. Desondanks gaat de kopvrouw van het Nederlandse vrouwenboksen wel mee naar Londen om haar ticket voor Tokyo te bemachtigen. De top vier in elke gewichtsklasse in Londen verovert een startbewijs voor de Spelen.

Na zijn partij kwam Artjom Kasparian nog even langs voor een high five van directeur Peter Blangé en onze sponsorpartners die te gast waren en vanaf mooie plaatsen aan de ring van de finalepartijen genoten van een avond netwerken en topsport.

Nieuw dit jaar was de Boksbeurs; tijdens de 1e editie waren verschillende informatieve stands en horeca te vinden. Zo kon men kennismaken met rolstoelboksen, wat uitstekend past in de ambitie als Play Unified stad, maar ook fitheidtesten, boks-persoonlijkheid in kaart laten brengen en kunst aanschouwen. 

We zijn trots dat we als host city, onze partner Postillion Convention Centre WTC Rotterdam als locatie en de Nederlandse Boksbond als organisator dit succesvolle evenement hebben neergezet. De bijna duizend toeschouwers over het weekend tonen des te meer aan dat het boksen leeft in Rotterdam daarmee kijken we vooruit naar een nieuwe editie van het NK Boksen in 2021.

Foto: Rob Pauel