Goud, zilver en brons, zo doen Rotterdamse Olympiërs het op de Spelen

Rotterdam - Vreugde en teleurstelling bij de regionale Olympiërs in de slotweek van de Spelen. Goud voor hockeyster Pien Sanders, die eerder ook verdriet had omdat haar vriend Thijs van Dam met de hockeyers van TeamNL niet verder kwamen dan de kwartfinale. Zilver voor de mannen van de 4x400 meter, met Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela. En brons voor boksster Nouchka Fontijn, die na haar uitschakeling bekendmaakte te stoppen met topsport. Na de laatste gong was er een sportieve glimlach richting tegenstandster Lauren Price.

door Emile Hilgers 

Eerder in het toernooi won bij het roeien ook Marieke Keijser, in de lichte dubbeltwee met Ilse Paulis, brons. De Holland Acht, met Skadi-leden Jasper Tissen en stuurvrouw Eline Berger, werd vijfde in de finale. 

Turner Bart Deurloo viel in de rekstokfinale, maar kan trots zijn op een plek bij de beste acht van de wereld. 

Kelly Dulfer haalde met de handbaldames de kwartfinale, tafeltennisster Britt Eerland speelde goed en bracht het tot de achtste finale. 

De waterpolovrouwen met bondscoach Arno Havenga moesten twee ‘troostwedstrijden’ spelen; ze werden uiteindelijk verdienstelijk zesde.

Van de regionale atleten haalde de nog jonge Zoë Sedney nèt niet de kwartfinale 100 meter horden. Liemarvin Bonevacia bereikte als eerste Nederlander op de Olympische Spelen de eindstrijd van de 400 meter. Hij liep net als de supersnelle slotloper Ramsey Angela ook de finale 4x400 meter gemengd en de eerdergenoemde zilveren mannenfinale.