EK brons voor Rotterdamse estafetteploeg

Op de slotavond van de EK atletiek in Berlijn stond de 4x100m op het programma. De estafetteploeg heeft een volledig Rotterdamse opstelling met Christopher Garia, Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burnet.

In de halve finale eindigde het viertal als 2e in hun heat, hierdoor plaatsten ze zich direct voor de finale later op de avond.

De atleten van Rotterdam Atletiek startten sterk met Christopher Garia en Churandy Martina, na Hensley Martina begon Taymir Burnet als nummer 2 aan het laatste stuk. Vlak voor de finish werd hij ingehaald door Turkije, waardoor de Nederlanders met een bronzen medaille terugkeren naar Rotterdam.

Dit was het doel en we zijn echt trots op deze prestatie. We dachten alleen maar: heel snel rennen.

Interview NOS Sport

- Garia, Martina, Paulina en Burnet -

Nederlands record

Met een tijd van 38,03 seconden heeft het viertal een Nederlands record gelopen! Het vorige record stond op 38,21, wat dezelfde ploeg laatst in Londen liep.