De winnaars van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 zijn gehuldigd!

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond van 11 december 2017 werden helaas afgelast. Door het slechte weer vond de organisatie het niet verantwoordelijk om alle genomineerden en genodigden naar het SS Rotterdam te laten komen. Toch hebben alle winnaars hun sport awards in ontvangst kunnen nemen, RTV Rijnmond heeft een televisie-uitzending gemaakt over de prijswinnende sporters uit onze regio. De prijswinnaars kregen een bezoek van presentator Ruud van Os van Sportclub Rijnmond.

Uitzending Sport Awards Rotterdam-Rijnmond

De winnaars

Feyenoord heeft dit jaar veel prijzen gewonnen bij de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. De landskampioen van afgelopen jaar won onder andere de prijs voor sportploeg van Rotterdam-Rijnmond.

Karim El Ahmadi werd sportman van het jaar. Hij woont al een geruime tijd in Rotterdam en werd met Feyenoord kampioen en pakte dit jaar ook nog de Johan Cruijff-schaal.

Giovanni van Bronckhorst won de prijs voor sportcoach van het jaar. De coach won na 18 jaar hunkeren eindelijk weer eens het landskampioenschap voor Feyenoord. Als derde prijs voor Feyenoord werden ze ook sportploeg van het jaar.

Bij de categorie  sportvrouw van het jaar is Chantal Blaak in de prijzen gevallen. De wielrenster werd verkozen tot beste sportvrouw. Blaak werd dit jaar Nederlands en Wereldkampioen op de weg. Ook won Chantal met haar team een zilveren medaille tijdens de WK-ploegentijdrit.

De 15-jarige Alida van Daalen is dit jaar gekozen tot het sporttalent van 2017. Op het European Youth Olympic Festival won ze overtuigend de gouden medaille bij het kogelstoten en een dag later won ze op het onderdeel discuswerpen de zilveren medaille. Ook was deze atlete was populair bij de jury en het publiek.

De award voor sportvrijwilliger van het jaar gaat naar Marc Knoet. Deze hardwerkende duizendpoot van Hockeyclub Delfshaven heeft de prijs zeker verdiend.

In de laatste categorie gehandicaptensportprijs is de prijs naar TV Alexanderstad gegaan. De inzet die deze club toont voor tennissers met een beperking is geweldig.