Dankzij revolutionaire app dit jaar tóch een marathonbeleving

De organisatie van de NN Marathon Rotterdam heeft vooral begripvolle reacties ontvangen nadat ook de nieuwe datum van de kalender is gehaald. “Vooral de tijdigheid van het besluit wordt gewaardeerd”, aldus directeur Mario Kadiks.

Bron: Havenloods 5 augustus 2020 / Auteur: Emile Hilgers / Foto: Bart Hoogveld

“Uiteraard had iedereen zich verheugd op de veertigste editie op 25 oktober, maar we konden niet anders dan verplaatsen naar 11 april 2021. De veiligheid en gezondheid van de deelnemers en toeschouwers staat voorop. Door de beperkende maatregelen zou het niet het evenement zijn zoals wij dat willen organiseren. We hebben niet voor niets de reputatie van 'de mooiste', dat willen we absoluut zo houden. Onze marathon, zeker de jubileumeditie, moet voor iedereen een loopfeest blijven.”

De topatleten die de organisatie had vastgelegd zijn ook volgend jaar welkom. Voor wie dit jaar tóch het gevoel van de marathon wil ervaren, komt er een revolutionaire belevingsapp. Kadiks. “Daar wordt keihard aan gebouwd. Ik kan alleen maar zeggen: blijf in training, want hij gaat er zeker komen!"