Chinese Taipei wint het World Port Tournament

Voor de tweede keer in de geschiedenis van het World Port Tournament is Chinese Taipei er met de winst vandoor gegaan. In 2011 wisten ze na verlenging Cuba te verslaan, voor de 16e editie was er wederom een extra inning nodig. Ditmaal werd Japan verslagen.

Chinese Taipei maakte optimaal gebruik van een veldfout in de tiende inning. Met één man uit en lopers op het eerste en tweede honk liet linksvelder Yudai Nakanshi een hooggeslagen bal uit zijn handen vallen. Hsin Chuan Wang strafte de fout af en sloeg drie pitches later met zijn walk-off honkslag het winnende punt binnen.

Voor Japan is een tweede plaats het beste resultaat ooit op het World Port Tournament.

Nederland versloeg in de laatste wedstrijd titelhouder Cuba met 6-1 en wist op deze manier de vierde plek te bemachtigen. Het Nederlands team gebruikte deze editie van het WPT voor de ontwikkeling van jonge speler en jonge coaches en speelde zodoende niet in de sterkste opstelling. 

Toch was er klein succes voor Nederland, Dwayne Kemp werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi.  Hij bleef het hele toernooi foutloos en verdedigend waren er een aantal sterke acties. Daarnaast leidde hij zijn team in slaggemiddelde (.421), honkslagen (8) en binnengeslagen punten (6). Prijs voor beste slagman ging naar Takuya Okura (Japan), beste pitcher werd Daiskuke Yamagami (Japan), meest populaire werd speler Koya Araki (Japan), homerun king werd Yi Hung-Chen (Chinese Taipei) en de Donald Bax Press Award ging naar Shurendell Mujica (Curaçao)