Arno Havenga wil met waterpolovrouwen op Olympisch podium staan

Sinds januari weet bondscoach Arno Havenga dat hij met de Nederlandse waterpolovrouwen in Tokyo mag strijden om Olympische roem. Zelf speelde hij op de Spelen van 1996 en 2000 (tiende en elfde plaats), in 2008 was hij teammanager toen de Nederland dames goud wonnen.

Foto - Marcel ter Bals | Orange Pictures

De voorbereiding richting Japan is anders dan voor eerdere EK’s en WK’s, schetst Havenga. “We hebben bijna geen wedstrijden in toernooivorm gespeeld. We trainen nog een aantal dagen in Zeist en krijgen nog een bubbel in Den Haag met Italië. In Japan trainen we dan nog met Amerika voordat het grote werk begint.”

Met wie hij binnenkort afreist naar het land van de rijzende zon, maakt de bondscoach vrijdag 25 juni bekend. Van de huidige negentien speelsters, onder wie Debby Willemsz en Maud Megens, kunnen er twaalf en één reserve mee.

Over de kansen in Tokyo zegt Havenga: “Het wordt zeker geen abc’tje. Er is een breed veld met acht à negen toplanden. Elke wedstrijd is belangrijk. Maar we zijn goed genoeg om voor een medaille mee te doen. We willen op het podium staan.”