Aftrap DELA EK Beachvolleybal 2018 door ambassadeur Rebekka Kadijk

Voormalig topbeachvolleybalster en drievoudig Olympiër Rebekka Kadijk is benoemd als ambassadeur van het DELA EK Beachvolleybal2018 van speelstad Rotterdam. Kadijk ontmoette vandaag de president van de Europese Volleybal Federatie (CEV) Aleksandar Boričić en Wethouder Sport Adriaan Visser op het Stadhuis aan de Coolsingel. Het drietal gaf daarmee de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt in Den Haag, Utrecht, Apeldoorn en Rotterdam.
 

Na volleybaljaar 2015 opnieuw groot titeltoernooi in Nederland
Net als tijdens het WK 2015 verrijst op de kade voor het hotel en voormalig cruiseschip het ss-Rotterdam een groot beachvolleybalstadion waar tot en met de kwartfinales gespeeld zal worden.

In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal in eigen land. Tijdens het toernooi zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale Nederland tegen Brazilië op tv. Dat succes smaakte naar meer, en drie jaar later organiseert de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) samen met sportmarketingbureau TIG Sports opnieuw een groot titeltoernooi; de EK Beachvolleybal 2018.

DELA EK Beach onderdeel van multi-evenement
Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK-volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde week gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Rotterdam kijkt uit naar deze volleybal zomer.
- Wethouder Adriaan Visser -

Rotterdams Sportwethouder Adriaan Visser is trots op weer twee mooie volleybalevenementen in de stad en verwelkomde de CEV-president Boričić wederom in zijn stad. “Na het succes van het WK Beachvolleybal op de kade van het ss Rotterdam en het EK Volleybal in Ahoy in 2015, kijken we deze zomer uit naar het EK Beachvolleybal en het WK Zitvolleybal dat in het Topsportcentrum en op het podium van het nieuwe Luxor Theater gespeeld wordt. Wij ondersteunen graag evenementen op iconische plekken in de stad, waarbij de stad als podium gebruikt wordt. Maar ook op andere manieren proberen we de verbinding met de stad te leggen en worden er in aanloop naar het EK Beacholleybal diverse side events georganiseerd, voor volleyballers en (nog) niet volleyballers in alle leeftijdscategorien”.

Met het EK Beachvolleybal 2018 bouwt men voort op het overweldigende succes van het WK in 2015.
- Aleksandar Boričić -

President van de CEV Aleksandar Boričić zei: “Met de organisatie van het Europees kampioenschap Beach Volleybal 2018 bouwt de Nevobo samen met TIG Sports voort op het overweldigende succes van het wereldkampioenschap in 2015. De CEV is met name te spreken over de unieke locaties in Den Haag, Rotterdam, Apeldoorn en Utrecht. Door gerichte samenwerking tussen Nevobo, TIG Sports en de speelsteden wordt beachvolleybal aan een zo groot mogelijke groep mensen gepresenteerd en kunnen de jongere generaties worden geïnspireerd om te participeren binnen onze prachtige sport.”

TicketsLees meer