Trots op Ceylin en Lucinda!

Ook het EK Veldrijden in Rosmalen had zaterdag een podium met Ceylin Carmen del Alvarado (goud), Annemarie Worst (zilver) en Lucinda Brand (brons). Exact dezelfde klasseringen als bij het NK en het WK begin dit jaar. Toch was ook deze titelstrijd allerminst saai.

door Emile Hilgers

Alvarado, in de regenboogtrui, reed lange tijd met Worst op kop, na een valpartij op afstand gevolgd door de Rotterdamse Brand. Bij de doorkomst voor de laatste ronde kwam Brand ‘erop en erover’, maar op een zandstrook verloor ze opnieuw de aansluiting. Uiteindelijk was het Alvarado die haar vechtlust beloond zag. “Ik heb me doodgereden”, registreerde de cameraploeg terwijl ze uitgeput op de grond zat. “Wéér tweede…”, verzuchtte Worst geëmotioneerd.

Brand had op meer gehoopt. “Ik heb zeker geen vlekkeloze voorbereiding gehad, maar er zat gewoon niet méér in”, concludeert ze. “De concurrentie was heel sterk en in goede doen.” Hoewel er nu minder World Cups zijn, staan het NK (9 januari in Zaltbommel) en het WK (30 januari in Oostende) nog steeds op het programma. Mogelijk krijgen Brand en Worst dan een herkansing.

 Foto: Peter van Rooij