Op deze plekken mogen Rotterdamse topsporters blijven trainen

Ook nu de coronamaatregelen verder zijn aangescherpt mogen topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus en sporters van Talent TeamNL op aangewezen locaties in groepsverband blijven trainen. Uiteraard met inachtneming van de voorschriften van de overheid en de protocollen van de sportbonden. In Rotterdam kunnen topsporters en talenten terecht op drie daarvoor aangewezen topsportaccommodaties.

Uit Havenloods

De Korte Sport instituut is al jaren een erkende locatie voor topsport- en opleidingsprogramma’s voor judoka’s. Hier trainen onder anderen Juul Fransen en Marhinde Verkerk. Onder leiding van achtvoudig Olympisch trainer en coach Chris de Korte bereiden zij zich voor op de komende kampioenschappen, met als uiteindelijke doel de Olympische Spelen in Tokyo. Ook de trainingen van de selectie van het Regionaal Trainings Centrum Judo Zuid-West zijn in Hoogvliet .

Zwemcentrum Rotterdam is eveneens gecertificeerd voor topsport. Onder anderen zwemmers met de A-status en de selectie van het Opleidingscentrum van de KNZB trainen in het 50 meterbad bij Zuidplein. Van 3 tot en met 6 december is hier ook een Qualification Meet gepland, waar Olympische en Paralympische kandidaten een ticket voor de komende Zomerspelen kunnen verdienen of behouden. Naar verwachting kunnen deze zwemraces ook met de nieuwe maatregelen doorgaan. Ook de waterpolomannen en -vrouwen van TeamNL trainen en spelen thuiswedstrijden in het in 2018 geopende zwemcentrum.

Sinds vorige maand staat ook de crickethal van VOC aan de Hazelaarweg in Hillegersberg op de lijst van topsportaccommodaties. De Nederlandse cricketselecties maakten al geregeld gebruik van de indoor trainingsfaciliteiten. De komende maanden zijn dat alleen de heren, die zich voorbereiden op interlands in het buitenland, de dames, en de selecties onder 12 en onder 14 jaar. Er wordt in kleine groepjes getraind. Begin volgend jaar beginnen de trainingen weer voor oudere jeugd als aanloop naar de nieuwe competitie.

Verspreid over het hele land zijn er voor topsporters en nationale selecties tientallen andere door NOC*NSF gecertificeerde topsportaccommodaties. In Zuid-Holland zijn dat bijvoorbeeld de turnhal van O&O in Zwijndrecht, waar onder anderen Bart Deurloo en Frank Rijken trainen. De Optisport Sportboulevard Dordrecht is een officiële topsportaccommodatie voor shorttrackers.