FaciliteitenSportgeneeskunde Rotterdam

Sportgeneeskunde Rotterdam

Sportgeneeskunde Rotterdam heet u graag welkom op één van onze locaties. Het hoofddoel van Sportgeneeskunde Rotterdam is het oplossen van sportgerelateerde klachten, blessures of vragen. De speerpunten van Sportgeneeskunde Rotterdam zijn het behandelen van chronische pees overbelastingsklachten, bewegingsanalyses en conditietesten met trainingsadvies.

Chronische pees overbelastingsklachten
Het grootste deel van de bezoekers komt naar ons centrum vanwege chronische pees overbelastingsklachten van de knie, achillespees, voetzool, hamstring, lies, schouders of rug. Vaak zijn mensen al bij de huisarts, fysiotherapeut, orthopeed of andere zorgverlener geweest, maar nog niet van de klachten af. De aanpak bestaat uit het zorgvuldig vast stellen van de diagnose en de oorzaak van de overbelasting. Vaak doen we een bewegingsanalyse (gangbeeldanalyse of fietspositiemeting) omdat veel invloed op het onstaan en onderhouden van het probleem heeft.

Bewegingsanalyses
De gangbeeldanalyse voor loop- en balsport de fietspositiemeting voor wielrenners zijn twee speerpunten van ons centrum. Beide zijn steeds bijgeschaafd tot de huidige werkwijze. Met deze twee methoden kunnen heel vaak de oorzaak van de overbelasting objectief achterhalen en adviezen geven voor een optimaal bewegingspatroon. De gangbeeldanalyse gebeurt door middel van een dynamische voetdrukmeting op een loopband, de fietspositiemeting gebeurt door middel van een dynamische videoanalyse.

Conditie metingen & trainingsadvies
Ons centrum beschikt over de meest uitgebreide apparatuur om de zuurstofopname (VO2) en omslagpunt (anaerobe drempel) te meten op de fiets of loopband. Met de gebruikte inspanningsprotocollen kunnen we zeer nauwkeurig het sportpotentieel inschatten (fiets- of loopsnelheid, prestatie in wedstijden, klimtijden, benodigd fietsverzet etc.). Met de resultaten kunnen we ook een gedetailleerd trainingsschema opstellen en de trainingswinst voorspellen. Op deze manier kunnen we voor iedereen het optimale uit de training halen. Dit geldt niet alleen voor top- en amateursporters maar ook voor patienten tijdens of na een ziekte (herstel na kanker en chemotherapie, IBD, type 2 diabetes etc.).

Kortom: U bent van harte welkom in ons centrum!