Topsport Metropool

Topsport Metropool

De organisatie die namens het NOC*NSF en de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Dordrecht verantwoordelijk is voor de ondersteuning van TeamNL topsportprogramma’s.

Faciliteitennetwerk

De NOC*NSF en de gemeenten spelen een belangrijke rol binnen de ambities van het Topsport Metropool. De komende jaren bouwen we samen verder aan een hoogwaardig netwerk van partners en faciliteiten waarmee sportbonden optimaal gefaciliteerd worden. Dat gebeurt in samenwerking met medisch specialisten, onderwijspartners en voedings- en mentale specialisten.

Samen ervoor zorgen dat sportbonden kiezen voor deze regio vanwege onze topsport faciliteiten. Waaronder sportaccommodaties, huisvesting, medische begeleiding en scholing.

Onderwijs

Het onderwijs is een belangrijke partner voor Topsport Metropool. Het doel van de samenwerking is om voor elk sporttalent de best mogelijke combinatie van sporten, leren en presteren mogelijk te maken. Een samenwerking tussen Topsport Metropool en twee topsport talentscholen; het Thorbecke VO uit Rotterdam en het Segbroek College uit en Haag biedt voor vele topsporttalenten de optimale combinatie tussen studie en sport.