HonkbalRotterdam UnicornsRegionaal Talent Centrum

Honkbal

Rotterdam Unicorns heeft als doel het selecteren van honkbaltalenten vanuit regio Rotterdam. Het gaat hier vooral om talenten van 12-13 jaar. Het Regionale Talenten Centrum (RTC) heeft een team van 10 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar. Rotterdam Unicorns wil de talenten opleiden tot het hoogste niveau, het uiteindelijke doel is om de talenten van Rotterdam Unicorns af te kunnen leveren bij het 1e team van Curaçao Neptunus, om zo door te stromen naar het Nederlandse team en uiteindelijk professioneel honkbal te gaan spelen in het buitenland.

De RTC begeleidt het proces van breedtesport naar topsport en hier gaat tijd overheen. Vandaar ook dat de selectie voornamelijk plaats vindt onder talenten van 12-13 jaar. Dan is er genoeg tijd om de talenten naar hun maximale niveau te begeleiden op een verantwoorde manier. 
 
Ook de coaches zijn van hoog niveau. Alle coaches volgen de TC4 opleiding bij de KNBSB. Rotterdam Unicorns voert het meerjarenplan opleidingsplan van de KNBSB uit. Dit gaat onder andere over de ontwikkelingen binnen de honkbaltrainingen en de leeftijd indeling. Ook willen ze de talenten het beste voorbereiden op het spelen bij de Nationale teams en als een professional. Elk jaar levert deze RTC ongeveer 5 talenten aan voor Oranje en er gaat altijd wel 1 van de talenten naar de selectie van Curaçao Neptunus. Rotterdam Unicorns is een RTC en heeft hetzelfde bestuur als de stichting Rotterdam United Baseball. De maatschappelijke projecten liggen vooral bij RUB en de verenigingen.