PaardensportHippisch Talenten CentrumRegionaal Trainingscentrum

Hippische sport

Het doel van het Hippisch Talenten Centrum om binnen 10 jaar na het ontstaan van de TC minimaal twee mensen van de junioren of senioren naar de Europese Kampioenschappen, de Wereldkampioenschappen of Olympische Spelen afvaardigen is al behaald. Daphne van Peterstraten heeft namelijk in 2015 de 7e plaats gehaald op het Europese Kampioenschap in Malmö. ‘We hebben de doelstelling al behaald, maar hier blijft het niet bij. We zijn benieuwd naar de komende vijf jaar.’, zegt B. Koot, coördinator van het Hippisch Talenten Centrum.

Toch heeft het Regionale Trainings Centrum (RTC) nog een grote ambitie. Ze willen het Trainings Centrum namelijk vernieuwen. De corebusiness blijft hetzelfde, maar het Trainings Centrum wil ook jonger talent de kans geven om zichzelf te ontplooien. Om dit te kunnen doen willen ze het hele jaar door trainingen geven. 

Behalve topsport zit er ook een maatschappelijke waarde aan de paardensport. Het stukje verantwoordelijkheid en zorgzaamheid die wordt gevraagd aan jonge ruiters leert hen al een stukje volwassenheid op jonge leeftijd. Ook het contact en de band die men opbouwt met een paard zorgt voor een extra stukje ontwikkeling en een beetje extra compassie. Je werkt samen aan een doel en zorgt voor een wezen op jonge leeftijd. Een mooie extra waarde aan een sport.