BasketbalBasketball Academy RotterdamRegionaal Trainingscentrum

Basketbal

Basketball Academy Rotterdam is één van de vijf aangewezen RTC's vanm de NBB (Nederlandse Basketball Bond). Ze verwelkomen talenten uit de regio Rotterdam om zich binnen de RTC optimaal te kunnen ontwikkelen.

Dit doen ze door ieder talent het volledige pakket aan te bieden met basketbal specifieke trainingen gericht op tactiek en core-trainingen. Ook hoort in dat pakket een ideale omgeving met hulp wat betreft voeding, school, lifestyle, etc. Ook medische hulp bij sportartsen en spreekuren van fysiotherapeuten horen in dit pakket.

De ambitie van de Basketball Academy Rotterdam ligt bij het centraal stellen van het talent en de dromen van het talent helpen verwezenlijken. ‘We willen ieder talent zo goed maken als dat hij kan.’ zegt F. Vermeulen, coördinator van de Basketball Academy Rotterdam. ‘We willen er alles uithalen.’ 

De Academy is zich bewust van het feit dat de eredivisie in Nederland niet het hoogste niveau heeft en helpt de talenten dan ook wanneer ze de droom hebben om naar Amerika of Europa willen gaan om zich daar verder te ontwikkelen.
Basketball Academy Rotterdam beweegt zich verder veel via clinics in de stad. Door talenten als rolmodel op te laten treden en jongeren te laten zien dat met inzet veel mogelijk is heeft de Academy een mooie maatschappelijke toevoeging. Ook probeert de Academy basketbal als middel te gebruiken om jongeren te laten bewegen en een nuttig tijdsbesteding te geven via verschillende projecten.