AtletiekAtletiek Trainingscentrum RotterdamRegionaal Trainingscentrum

Atletiek

De Atletiekunie, Rotterdam Topsport en beide Rotterdamse atletiekverenigingen Rotterdam Atletiek en PAC hebben in 2012 hun handen ineen geslagen. Met de oprichting van Atletiek Trainingscentrum Rotterdam krijgen talenten uit Rotterdam en omgeving de kans zich verder te ontwikkelen en werken aan een toekomstige topsportcarrière.

Zij hebben gezamenlijk de visie dat er meer mogelijk is ter ondersteuning van talentvolle atleten van deze verenigingen en van atletiekverenigingen in de omgeving. Dit heeft tot het opstellen van een meerjarenbeleidsplan en de oprichting van het Atletiek Trainingscentrum Rotterdam (ATR) geleid in 2012.

Het ATR dient de extra stimulans te zijn voor sporters die uitstijgen boven het verenigingsniveau en de stap willen maken richting meer successen, betere prestaties en een toekomstige topsportcarrière. 

Bij het ATR trainen atleten uit de regio Rotterdam, Zeeland, West-Brabant en Den Haag. Naast de specialisatietrainingen, of de training in het fulltime programma, wordt de talenten ook andere steun aangeboden. Zo kent het ATR:

- Een blessurespreekuur
- Begeleiding van een fysiotherapeut en sportarts
- Workshops over voeding
- Mentale begeleiding
- Trainingsweekenden
- Trainingskamp

Daarnaast organiseert Rotterdam Topsport jaarlijks workshops voor trainers en atleten met actuele onderwerpen. (bijv. nut en noodzaak van social media, krachttraining, etc..). De doelgroep hiervan betreft talenten in de leeftijd van 12–15, 15–19 jaar en 19–23 jaar.

Accomodaties

Atletiekbaan Nenijto
Bentincklaan 40
3039 KK Rotterdam

Atletiekbaan Lange Pad
Langepad 16
3062 CJ Rotterdam